Generellt sett är hybridcyklar ett utmärkt alternativ för vardagscykling. De kombinerar racercykelns hastighet med mountainbikens stadighet. De ger en upprätt sittställning och är lämpliga för dig som cyklar i trafik och pendlar genom staden.

Ihopfällbara cyklar är härligt mångsidiga, inte minst för dig som pendlar. Det är enkelt att vika ihop dem och de blir allt lättare till vikten och enklare att bära omkring på. De är utmärkta för korta turer till buss- eller tågstationen, och du kan enkelt förvara cykeln under ditt skrivbord när du nått fram till din destination.

Cruisercykeln påminner om de cyklar du kan se människor i Amsterdam och andra holländska städer cykla omkring på. De ger en upprätt sittställning och är ett utmärkt alternativ för den som cyklar i trafik, eftersom du enkelt kan se vad som händer runt omkring dig. De har ofta en järnram, vilket kan ge en tyngre cykel, men damcyklar av denna typ har ofta ett lågt överrör som gör det enkelt att kliva på och av cykeln på ett snyggt sätt.

Elcyklar, eller elassisterade cyklar som de också kallas, är ett bra val om du har en längre väg att pendla, eller många kullar som du behöver ta dig över. Elmotorn kan antingen assistera dig per automatik eller på din begäran, beroende på vilken modell du väljer. Bara för att denna typ av cykel har en elmotor, betyder det inte att du inte kan använda den som ett redskap för att komma i form. Du bör dock komma ihåg att cykelns batteri behöver laddas.

Sportiga damcyklar

Mountainbikes finns i flera olika modeller. Vissa har dämpning framtill, andra har dämpning baktill och ytterligare andra har både och. Dämpningen ger dämpning när du kör över gupp, och ger en ökad komfort när du cyklar i terräng. Däcken är ofta tjockare och ger ett bättre grepp på utmanande underlag, men du kan enkelt byta till smalare däck om du föredrar att cykla på asfalterade vägar.

Racercyklar har en lättviktig ram, smala däck och ofta ett sänkt styre. De är framtagna för att vara snabba och aerodynamiska. Denna typ av damcyklar kan vara utmärkta att använda för att ta sig runt i staden.