Om Smarto.se

Smarto.se är en hemsida att besöka för dig som vill förenkla din vardag. Ett välinformerat val innan ett köp gör att du slipper olustiga överraskningar när du väl börjat använda produkten du har fått hem. På sajten finns tydliga råd, bäst i test-guider och tips kring köp av allt från hemelektronik och köksvaror till hemlarm och övervakningskameror. Med hjälp av den här informationen slipper du själv lägga ner åtskilliga timmar på att undersöka det stora utbud som finns på marknaderna idag. Det är även en plats att hitta nyheter och information kring spännande produkter på marknaden.

Kriterier

På sidan finns en rad olika tester, där recensenten skriver utifrån olika kriterier. Kriterierna skiljer sig givetvis markant åt mellan olika produkter. Ett våffeljärn handlar till exempel främst om värmefördelning, kvalitet och gräddningstid, medan ett ljudsystem för en TV handlar om ljud, hållbarhet och kvalitet. Genomgående kan ett starkt mönster noteras – att produkterna ska vara någorlunda prisvärda för anses vara bäst i test.

Exempel på produkter du kan läsa om på Smarto

Guiderna och recensionerna på Smarto.se är uppdelade i olika kategorier.

  • Guider (Bäst i test). I de här guiderna hittar du djupgående tester om allt från ljudsystem till våffeljärn. Klicka på artiklarna för att se vilken produkt som är bäst i test inom ett särskilt område.
  • Smartare livsstil. Tester och nyheter kring produkter som, på teknisk väg, kan förenkla din vardag och förbättra din hälsa.
  • Säkerhet och Smarta hem. Kategorin som behandlar allt inom hemautomatisering och säkerhet för huset.

Inom dessa kategorier finns en rad olika produkter. Till exempel:

  • iHealth. iHealth har lanserat flera hälsoprylar som kan kopplas upp till din smartphone. Den beskrivs som en god investering för den som trycker om att träna – mycket.
  • June Oven. June Oven är en smart ugn som i mångt och mycket på egen hand lagar din mat. Den analyserar den och tillagar den med nämnda analys som grund. Aktörerna bakom ugnen hävdar till och med att den är bättre på att laga mat än den genomsnittlige hemmakocken. När maten är klar plingar det helt sonika till i din telefon. Du kan till och med titta på maten genom telefonen, tack vare kameran som är monterad på ugnens insida.
  • Glue Smart Lock. En del av ett låssystem som låter dig fjärrlåsa dörren. Låset beröms för sin formgivning, men kritiseras ganska hårt för bristande funktion.